Hoe kan je meer kilometers rijden…

27-05-20

En hoe je daarmee toch kan besparen op dure brandstof

Klanten vragen vaak: Ronald, waarom zou ik nou eigenlijk een grotere brandstoftank onder mijn bestelwagen plaatsen? Wel, omdat je daar dan meer kilometers mee kan rijden zonder dat je hoeft te tanken. En dáár kan je dan weer veel centjes mee uitsparen. Hoe dat werkt?  Ik zal het uitleggen.

Als je meerder voertuigen in je wagenpark hebt, dan zal je bij je lokale brandstof leverancier (laten we hem Sjakie noemen) al gauw een leuke korting krijgen. Sjakie wil namelijk graag brandstof in grotere hoeveelheden en voor langere periode aan jou leveren en heeft daar zeker een bepaalde korting voor over. En korting is Koning! Het is dan ook zaak om zoveel mogelijk bij Sjakie je busjes te vullen. Want jij wilt besparen, toch? Nou, laten we een klein rekensommetje maken dan

Peter rijdt op een Mercedes Sprinter en die rijd lokaal, in de buurt dus. Peter kan elke dag op standplaats tanks, niks aan de hand. Maar Henk, Jan en Willem die rijden allemaal grotere afstanden, waarvan ook veel op en neer in FR, BE en UK. Laten we ervan uitgaan, dat Henk, Jan en Willem gemiddeld ongeveer 240.000km per jaar rijden. Voor het gemak maken we daar een verbruik van zo'n 20.000 ltr Diesel van. Zullen we er dan ook vanuit gaan, dat ze maar één van de twee tankbeurten op de standplaats kunnen doen.

Dus 10.000 ltr moeten we 'duur' tanken aan de rijkswegen in het buitenland. De gemiddelde meerprijs van de brandstof daar zo'n € 0.16 zal zijn vergeleken met die van Sjakie. Dat betekend dan een extra kostenpost van € 1600,- per jaar. Dit kan je dus besparen door bij Sjakie te tanken! Dan heb je je investering in drie jaar terug verdient! Daarna ga je zelfs verdienen! Klinkt niet verkeerd toch?

Dus op de vraag: waarom zou ik een grotere brandstoftank onder mijn bestelwagen plaatsen, kunnen wij dus zeggen: Omdat het geld oplevert, daarom! ;-) Wil je weten weten of we voor jouw voertuig ook een grotere brandstoftank hebben? Neem dan contact met ons op!

Deze brandstoftanks vind je trouwens hier.

Artikel delen:

Ronald

In- en verkoop
WhatsApp